Skip to main content

Optredens

Uiteraard wordt er ook opgetreden, dit gebeurt op de meest uiteenlopende locaties en tijdens verschillende gelegenheden. Er wordt geprobeerd om dit tot een maximum van twee keer per maand te beperken. In ieder geval wordt ongeveer één keer per maand, op zondagmorgen of zaterdagavond, muzikale ondersteuning verleend aan gezinsvieringen in de R.K. Franciscus Xaverius kerk, Kwakerspad 3 te Enkhuizen.

Concerten

Voor grote optredens wordt soms de samenwerking gezocht met andere muziekverenigingen of koren. Voorbeelden hiervan zijn het Sprookjesconcert (2006), Stars around the world (2007), ons eigen concert Musical Droom (2009), het Stars in Concert Seventies (2010), het  Stars in Concert Feest (2011), het SING DANCE FLY theaterconcert (2012) in samenwerking met
de Enkhuizer Balletschool en een eigen Passion in de Nieuwe Doelen (2015).
Dit hebben we in 2016 grootser overgedaan in de Westerkerk. Dit keer samen met jongerenkoor Reaching Hand.In 2018 had Sunshine de eigen voorstelling Sunshine goes to Hollywood in samenwerking met Joost van Eijk-art in theater Hét Postkantoor.


concerten 1

Goede Doelen

Ook goede doelen worden niet vergeten. Sunshine heeft gezongen voor de Clini clowns, Unicef, Benefiet concert voor Azië, Waterberg Welfare foundation te Zuid Afrika, Actie kids, kindertehuis Bahay Aurora op de Filippijnen, de Enkhuizer Sponsorplons en de stichting Leefelkedag. Bij het Leger des Heils in Amsterdam heeft Sunshine gastoptredens verzorgd in 2010 en 2011. In september 2013 zong Sunshine tijdens de Unicef sponsorloop in het streekbos. In 2014 hebben we een optreden verzorgd tijdens een lunch van de Zonnebloem in de Bonte Veer. Het koor is ook met enige regelmaat te horen in verzorgingshuizen.

IMG 6275

Jazz

Op een 'jazzy' manier zingen gaat de kinderen van Sunshine ook goed af, dit kon vele jaren achtereen beluisterd worden op het wereldberoemde Jazzfestival van Enkhuizen. Zelfs in Domburg waren deze jazzliedjes te horen op het grote ‘Jazz by the Sea festival’ in 2007. In 2013 heeft Sunshine meegewerkt aan de 40e jubileumeditie van het Enkhuizer jazzfestival met een swingend openluchtconcert op De Dijk.

Kerst

Verder wordt er vrijwel elk jaar iets extra’s rond kerst georganiseerd. Dit kan een kerstconcert zijn maar ook bijvoorbeeld een musical. Vele jaren heeft Sunsine ook gezongen in de RK kerk tijdens de Kerstmarkt. Een alternatief hiervoor werd in 2011 en 2012 geboden in de vorm van een Open Podium in de Westerkerk. In 2013 zong het koor kerstliederen op het Koperwiekplein in Enkhuizen. In 2015 stond Sunshine in het voorprogramma van Kerst op het Zuiderkerkplein.

Maar ook

Sunshine zong op de trappen van NEMO, in het luchtvaartthemappark Aviodrome in Lelystad, op de Driebanflora in Venhuizen, in de Week van Filemon, tijdens het ontsteken van het bevrijdingsvuur op 5 mei en tijdens de dodenherdenking op 4 mei/ De kinderen hebben ook meegewerkt aan een promotiefilmpje voor de TU in Eindhoven. Een grote eer was in 2013 het zingen van het welkomstlied bij aankomst van onze nieuwe koning en koningin in Enkhuizen. In juni 2014 brachten we de onze cd "We make the sun shine" uit. De kinderen zingen bijna ieder jaar in een winkel in Enkkhuizen tijdens het KoopKorenFestival en bij het afscheid van burgemeester Baas in 2018 was Sunshine uitgenodigd om te zingen op de receptie.

Dus u leest het, de Sunshine kinderen zijn vaak te beluisteren en worden voor leuke optredens uitgenodigd. 

koopkorenfestival

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl