Skip to main content

Algemeen

Kinderkoor Sunshine uit Enkhuizen is een koor voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4-6 jaar (kleuterkoor) en van  6-14 jaar (kinderkoor). Bij Sunshine leren de kinderen zingen in koorverband. Ze krijgen les in zangtechniek, houding, ademhalingstechniek en beweging, maar uiteraard staat het plezier in zingen voorop.

“Waarom zouden alle kinderen moeten zingen?

In eerste instantie natuurlijk omdat zingen ongelofelijk leuk is om te doen en zeker in groepsverband. Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat kinderen die zingen of muziek maken beter presteren op school.
De reden daarvan is dat de hersenhelft die normaal gesproken minimaal in gebruik is, nu wordt aangesproken wat resulteert in ontwikkeling van die hersenen. Het gevolg daarvan is dus grote kans dat dat de ontwikkeling van kinderen heel erg helpt en stimuleert en dat op een leuke manier!
Bovendien is zingen in een koor een zeer sociale gebeurtenis. Op ons koor is iedereen welkom en doen we ons best om de kinderen zich thuis te laten voelen.
We werken aan de ontwikkeling van de stem door middel van oefeningen die op een speelse manier worden aangeboden maar wel effectief zijn. Ook voor de juiste ademhaling hebben we gerichte oefeningen die we trainen zonder dat de kinderen er erg in hebben.
Maar voorop staat het plezier in zingen want dat maakt het een groot feest!”

Van oorsprong is Sunshine een kerkkoor en sinds 1998 zijn wij officieel een vereniging met sinds 2012 een ANBI status. We zingen nog steeds iedere maand in de kerk, maar daarnaast zingen de kinderen ook op andere podia.

Er wordt wekelijks gerepeteerd op de vrijdagavond in de repetitieruimte van de R.K. kerk, Kwakerspad 3 Enkhuizen. 

Informatie en nieuws

In de Agenda op deze website wordt vermeld wanneer en waar de optredens gepland zijn. Ook afwijkende repetitiedata en –tijden worden via de agenda doorgegeven. Leden krijgen alle informatie ook per email.

facebook_logoTevens heeft Sunshine een eigen facebook pagina: kinderkoor Sunshine. Wie bovenaan deze pagina op de "vind ik leuk" button klikt, wordt automatisch van alle optredens en het laatste nieuws op de hoogte gehouden.

Van veel optredens en evenementen worden foto's gemaakt die via deze website bekijken zijn. En wie nieuwsgierig geworden is naar onze muziek kan YouTube filmpjes bekijken.

Lid worden

Ieder kind kan vrijblijvend komen kijken en meedoen met de repetite, ook mogen zij daarna een maand gratis op proef komen zingen. Lid worden kan door middel van het invullen van het Inschrijfformulier. Kijk voor informatie over de contributie op de pagina van het kinderkoor of kleuterkoor.

Lees de Algemene voorwaarden goed door voordat u uw kind lid maakt. 

Het bankrekeningnummer van Sunshine is: NL51 RABO 0127 2229 79 t.n.v. Kinderkoor Sunshine Enkhuizen. Rond 1 november int de penningmeester de contributie.
Ons privacybeleid staat onder Documenten. Sunshine is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), waardoor schenkingen aan Sunshine fiscaal aftrekbaar zijn.

Vind je het leuk om te zingen? Doe dan ook mee.
Je bent van harte welkom bij kinderkoor Sunshine.

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl